Netanyahu ABD'nin Verdiği Muafiyet Kararını Desteklediğini Açıkladı

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İran'ın saldırganlığına karşı ABD'nin kararlı duruşunu destekliyoruz. Bu, İran'ı durdurmak için doğru bir yol." sözlerini aktardı.

22.04.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 22.04.2019-17:48) Netanyahu ABD'nin Verdiği Muafiyet Kararını Desteklediğini Açıkladı

ABD'nin daha önce İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı tanımayacağını açıklaması İsrail'i çok memnun etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Twitter hesabından açıklamalarda bulunarak, ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı vermeme kararından duyduğu memnuniyeti iletti.

ABD hükümetinin bu kararının İran rejimi üzerindeki baskıyı yükseltmek amacıyla "önemli" bir adım olduğunu belirten Netanyahu, "İran'ın saldırganlığına karşı ABD'nin kararlı duruşunu destekliyoruz. Bu, İran'ı durdurmak için doğru yol." sözlerini aktardı.

MUAFİYET HAKKI UZATILMAYACAK

Beyaz Saray'dan  bugün yapılan açıklamada, Başkan Trump'ın, mayıs başında süresi bitecek olan muafiyetleri uzatmama kararı aldığı duyurulmuştu.

Verilen bu kararla, İran'ın petrol ihracatını tamamen durdurma ve rejimin ana gelir kaynağını sınırlamanın amaçlandığı belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal