Nepal'de Yolcu Uçağı Helikoptere Çarptı: 3 Ölü, 4 Yaralı

Nepal’de Everest Dağı yakınlarındaki bir havaalanında küçük yolcu uçağı kalkış esnasında pistte park halindeki helikoptere çarptı. Kazada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

14.04.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 14.04.2019-11:58) Nepal'de Yolcu Uçağı Helikoptere Çarptı: 3 Ölü, 4 Yaralı

Nepal’de Summit Air firmasına ait Twin Otter tipi küçük yolcu uçağı, Lukla kasabasında yer alan Tenzing-Hillary Havaalanı'nda kalkış sırasında pisteki helikoptere çarptı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lukla'dan başkent Katmandu'ya gitmek üzere kalkışa hazırlanan yolcu uçağının pistin dışına kaydığı ve Manang Air'e ait bir helikoptere çarptığı ifade edildi. Kaza sonucu yolcu uçağının pilotunun ve park halindeki helikopterin yakınındaki 2 polisin yaşamını yitirdiği bildirildi. Uçakta bulunan 4 yolcunun ise yaralandığı ifade edildi.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Nepal polis sözcüsü Uttam Raj Subedi, yaralananların helikopterle Katmandu'ya götürüldüğünü duyurdu. Kazanın ardından Tenzing Hillary Havaalanındaki uçuşlar askıya alındı. Sadece helikopterlere ve küçük uçaklara açık olan Tenzing Hillary havaalanı, pistinin kısa olması nedeniyle dünyanın en tehlikeli havaalanlarından biri olarak ifade ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal