NASA Yarasa Görüntülü Bir Gölge Tespit Etti

NASA, Güneş benzeri bir yıldızdan kaynaklanan karanlık konik biçimli "Bat Shadow" lakaplı bir teleskop görüntüsü yayınladı.

01.11.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-12:51) NASA Yarasa Görüntülü Bir Gölge Tespit Etti

NASA, Çarşamba günü Cadılar Bayramı havasına girdi ve gezegenimizdeki binlerce ışık yılı aşkın Güneş benzeri bir yıldızdan kaynaklanan karanlık konik biçimli "Bat Shadow" lakaplı bir teleskop görüntüsü yayınladı. NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, devasa bir gölgenin görüntüsünü yakaladı. Gökbilimcilere göre, ışığı yıldızın etrafını saran toz, kaya ve buzdan oluşan bir diskten yanarak, uzanmış yarasa kanatlarına benzeyen muhteşem gölgeler oluşturuyor. Bu kelimenin tam anlamıyla dünya dışı olarak algılanıyor çünkü görüntü Dünya'dan yaklaşık 1300 ışıkyılı uzaklıktaki bir yıldız kümesi olan Serpens Bulutsusu'na ait.

Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsünden Klaus Pontoppidan , Güneş Sisteminin milyarlarca yıl önce neye benzediğini, Bat Shadow'u “Bu, güneş sisteminin sadece 1 veya 2 milyon yaşındayken nasıl göründüğünün bir benzeri. Bildiğimiz kadarıyla, güneş sistemi sadece bir kez böyle bir gölge yarattı." diyerek açıklıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal