Myanmar'da Müslüman Avukatı Öldüren Sanıklara İdam Cezası Verildi

Myanmar'da mahkeme, Myanmar lideri Aung San Suu Kyi'ni partisi olan Ulusal Demokrasi Birliği Partisi'nin (NLD) danışmanı olan Müslüman avukat Ko Ni'yi katleden 2 kişi hakkında idam cezası verrildi

15.02.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-13:56) Myanmar'da Müslüman Avukatı Öldüren Sanıklara İdam Cezası Verildi

Myanmar'da mahkeme, Myanmar lideri Aung San Suu Kyi'ni partisi olan Ulusal Demokrasi Birliği Partisi'nin (NLD) danışmanı olan Müslüman avukat Ko Ni'yi katleden 2 kişi hakkında idam cezası verrildi.

YÖNETİM DEĞİŞECEK ENDİŞESİ

Myanmar lideri Aung San Suu Kyi'nin partisi olan Ulusal Demokrasi Birliği'nin Partisi'nin (NLD) danışmanlığı görevinde bulunan63 yaşındaki Müslüman avukat Ko Ni, 2017 senesinin Ocak ayında cinayete kurban gitti. Cinayetiten sonra şüpheliler mahkeme kararı ile tutuklanarak hapse girdi. Verilen hapis cezasından sonra, ülkede seneler süren askeri yönetimin demokrasiye döneceği konusundaki şüpheleri güçlendirdi.

2 KİŞİYE İDAM CEZASI VERİLDİ

Yangon Uluslararası Havalimanı yakınlarında gerçekleştirilen suikastte yaşamını yitiren Müslüman kimliği ile ülkenin ileri gelen avukatları arasında olan Ko Ni'yi katleden 4 kişi ile ilgili bugün karar çıktı. Yangon'un kuzey bölgesinde bulunan Mahkeme Heyeti'nden Yargıç Ye Lwin, cinayeti işleyen Kyi Lin ile Lin'e yardım eden Eski Subay Aung Win Zaw'i idam cezasına çarptırdı. Lwin, Kyi Lin'in cinayetten sonra taksiciler tarafından takip edildiğini ve olay yerinde yakalandığını ifade ederek, Lin'in kendisini takip eden taksi şoförü ile başka bir şahsı daha katlettiği için ilk etapta 23 sene cezaya mahkum edildiğini açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal