Müslüman Kadına Sarılan Danimarkalı Polise Soruşturma Açıldı!

Danimarka'da peçe yasağını protesto ederken ağlayan Müslüman kadına sarılan polise soruşturma açıldı. Polisin avukatı kararı "Saçmalık" olarak değerlendirdi.

26.09.2018-14:26 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-14:19) Müslüman Kadına Sarılan Danimarkalı Polise Soruşturma Açıldı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da geçen ay ülkedeki peçe yasağına karşı gelen peçeli kadın protestocuya teselli için sarılan kadın polise soruşturma açıldı. Soruşturma açılan polisin avukatı Torben Koch, "Bu bütünüyle saçmalık.'' diye konuştu.

SARILARAK TESELLİ ETMEK İSTEDİ

Söz hususu kamusal alanda peçe takma yasağı ülkede 1 Ağustos'ta başlamış, peçe yasağını protesto edenler eylem yapmıştı. Olayda ağladığı fark edilen 37 yaşındaki Ayah isimli kadın protestocunun yanına giden kadın polisin sarılarak eylemciyi teselli ettiği fark ediliyor.

O saniyeler etraftakiler tarafından cep telefonları ile kaydedilmiş ayrıca bir Reuters foto muhabiri polisle kadının sarılma anı fotoğrafını basına vermişti.

POLİSİN AVUKATI KONUŞTU

Fakat hakkında soruşturma açılan polisin avukatı Torben Koch, müvekkilinin olay esnasında yanlış bir hareket yapmadığını düşündüğünü çünkü kendisinin eylemlerde tansiyonu azaltmak için 'diyalog vazifelisi' olduğunu kaydetti.

''BU TAMAMEN SAÇMALIK''

Avukat "Bu bütünüyle saçmalık. Müvekkilimin de ifade ettiği gibi eğer benzer bir halde başka biri de olsaydı o (polis) aynı biçimde davranacaktı" dedi. Eylemciye sarılan Danimarkalı kadın polisin kimliği ise bildirilmedi.

AVRUPA ÜLKELERİNDE BENZER UYGULAMALAR VAR

Avrupa'da Fransa, Belçika, Hollanda, Bulgaristan ve Almanya'nın Bavyera eyaletinde de kamusal yerlerde yüzün peçeyle kapatılmasına dönük yasak ve sınırlamalar faaliyete geçirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal