Münbiç'te ABD Askerlerine Yapılan Saldırıyı DEAŞ Üstlendi

Suriye'nin Münbiç şehrinde ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin civarında patlama meydana geldi. Patlamada en az 9 kişi hayatını kaybederken, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

16.01.2019-15:41 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-15:51) Münbiç'te ABD Askerlerine Yapılan Saldırıyı DEAŞ Üstlendi

Suriye'nin Münbiç şehrinde ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin civarında meydana gelen patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

9 ÖLÜ, 20 YARALI

Al Jazeera, patlamada en az 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 20 kişinin yaralandığı kaydetti. Olayın sonrasında bir Amerikan helikopterinin olay yerine iniş yaptığı ve yaralıları tahliye ettiği bildirildi. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre yaralananlar içinde ABD askerleri de yer alıyor.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Sputnik'e açıklamalar yapan görgü tanıkları, patlamanın koalisyon askerleri ile YPG militanlarının olduğu bir kafenin yakınında olduğunu söyledi.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise olayın bir intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

2016'DAN BERİ YPG'NİN İŞGALİNDE

Halep'in Münbiç şehri, Ağustos 2016'dan beri YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ'tan arındırılmasının sonrasında YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceğini sözünü vermişti. Taahhütün yerine getirilmediği uzun zamanın sonrasında Türkiye ve ABD, 2018'in Haziran ayında Münbiç yol haritasında anlaşmıştı. Plan kapsamında Türkiye ve ABD, ilçede ortak devriyelerine devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal