Muhammed Mursi'nin Cenazesinde Büyük Ayıp

Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden Muhammed Mursi'nin cenazesi apar topar defnedildi. Cenazeye ailesi ile avukatından başka kimsenin alınmaması tepki topladı.

18.06.2019-11:24 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-12:27)

Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin cenazesinin defnine, ailesi ile avukatından başka kimsenin katılmasına izin verilmedi.

Muhammed Mursi'nin avukatı Abdulmunim Abdulmaksut, Mursi'nin cenazesinin, Kahire'nin doğusunda, Medinet'un Nasr semtindeki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mürşitlerinin defnedildiği kabristanlıkta defnedildiğini, defin işlemlerine ailesi ile kendisinin katıldığını, başka vatandaşların katılmasına ise izin verilmediğini söyledi.

Abdulmaksut, Mursi'nin defin işlemine eşi, çocukları ve iki kardeşin katılmasına izin verildiğini, ayrıca hala cezaevinde olan ortanca oğlu Usame'nin de cenazenin defni sırasında hazır bulunduğunu söyledi.

Avukat ayrıca, cenaze namazının Tora Cezaevindeki Leman mescidinde sabah namazının ardından kılındığını ve Mursi'nin naaşının cezaevinden mezarlığa götürülerek yerel saatle 05.00'da toprağa verildiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal