Muhalif Paşinyan: Başbakan Olmaya Hazırım

Ermenistan’da eski Başbakan Serj Sarkisyan’ı yaptığı protestolar sonucunda istifaya zorlayan protesto gösterilerinin lideri Nikol Paşinyan, halkın kendisine başbakanlık bir görevi vermesi halinde bu göreve hazır olduğunu belirtti.

24.04.2018-22:24 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-22:21) Muhalif Paşinyan: Başbakan Olmaya Hazırım

Başkent Erivan’daki basın açıklamasında konuşan muhalif Paşinyan, “Eğer halkımız bana böyle bir sorumluluk verirse başbakan olmaya hazırım. Böyle olacağı yönünde güçlü bir ihtimal var” ifadelerini kullandı. Muhalif vekil, seçmenlerin yüzde 90’ının onu desteklediğinden şüphesi yok.

CUMHURİYET PARTİSİ DÖNEMİ BİTTİ

Başbakanlık makanına bir halk temsilcisinin gelmesi gerektiğinin vurgulayan Paşinyan, “Cumhuriyet Partisi dönemi sona erdi” şeklinde konuştu.

Geçiş hükümetiyle ilgili toplantılarda sadece mevcut Başbakan Vekili Karen Karapetyan ile konuşmak istemediğini belirten Paşinyan, “Biz Cumhuriyet partisi ile konuşacağız. Görüşmelere başbakan vekili dışında parlamento başkanı ve parlamentodaki çoğunluğun lideri de katılmalı” dedi.

PARLAMENTER YA DA BAŞKANLIK SİSTEMİ OLABİLİR

Geçiş hükümetin temel misyonunun, önümüzdeki 2-3 ayda yapılacak erken seçimlere hazırlık çalışmaları olduğunu belirten muhalif vekil, yönetim sisteminin hangi şekilde olacağının öneminin olmadığını ifade ederek, “Ülkede parlamenter de başkanlık sistemi de olabilir” diye konuştu.

Devrimi rasyonel sona getirinceye kadar gösterileri bitirme niyetinde olmadıklarını söyleyen vekil Paşinyan, eski ülke yöneticilere karşı kavuşturmaların olmayacağını belirtti. Paşinyan “İktidarın barışçıl biçimde transfer edileceğini umuyoruz ve bu konu üzerinde çalışıyoruz” diye sözlerini noktaladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal