Morales’in Evi Basıldı! Bolivya'da ABD Destekli Darbe

Bolivya’da ABD destekli darbe sebebiyle istifa etmek zorunda kalan solcu Devlet Başkanı Evo Morales’in evi basıldı, hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

11.11.2019-19:33 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-19:27)

Morales, ABD destekli çetelerin sokak eylemleri ardından güvenlik güçlerinin de baskıyı yoğunlaştırması sonucu görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. İstifası ardından Morales hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada süreci ‘darbe’ olarak nitelendiren Morales, “Bütün dünya ve Bolivya halkı huzurunda, bir polis memurunun, hakkımda illegal bir şekilde yakalama kararı çıkardığını bildiriyorum. Ayrıca şiddet eylemleri düzenleyen gruplar, evime saldırı düzenledi. Darbeciler, hukukun üstünlüğünü yerle bir ediyor” ifadelerini kullandı.

Sağcı muhalif Santa Cruz Sivil Komitesi Başkanı Luis Fernando Camacho da sosyal medya sitesi Twitter hesabı üzerinden, “Güvenlik güçleri saklandığı yerde, Chapre’de Morales’i arıyor. Askerler, başkanlık uçağına el koydu” paylaşımında bulundu.

MORALES: KAÇMAK İÇİN SEBEBİM YOK

Görevini bırakmak zorunda kalan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ise muhalefetin, çevresindekilere ve halka zarar vermemesi için istifa ettiğini vurgulayarak, “Bolivya halkının bilmesini isterim ki kaçmak için bir sebebim yok. Eğer bir şey çaldıysam, ispatlasınlar. Eğer çalışmadığımızı söylüyorsalar, ekonomik gelişme sayesinde yaptığımız binlerce esere baksınlar. Vatanını seven mütevazılar ve fakirler bu mücadeleye devam edecek” görüşünü dile getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal