Mısır’da Düzenlenen Referandumda Sisi’nin Görev Süresinin Uzatılmasına ‘Evet’ Çıktı

Mısır’da, Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin görev süresinin uzatılmasına imkan sağlayan anayasa değişikliği ile ilgili referandumda sandıktan ‘evet’ çıktı.

24.04.2019-10:30 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-10:17) Mısır’da Düzenlenen Referandumda Sisi’nin Görev Süresinin Uzatılmasına ‘Evet’ Çıktı

Mısır Ulusal Seçim Kurulu Başkanı Laçin İbrahim tarafından yapılan açıklamada, “Seçmenlerin yüzde 88.33’ü anayasa değişikliğine ‘evet’ dedi. Seçime katılım oranı yüzde 44.33.” bilgisi paylaşıldı.

Mısır’da, Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin 2030 senesine kadar görev yapmasına imkan sağlayan ve yetkilerini bir hayli genişleten anayasa değişikliği referandumunda, 3 güne yayılan oylama dün tamamlanmıştı. Değişiklikler, referandum sonuçları resmen ilan edildikten hemen sonra uygulnamaya başlanacak.

DEVLET BAŞKANLIĞI GÖREV SÜRESİ 6 YILA ÇIKTI

Referandumdan çıkan bu sonuçla beraber Mısır’da devlet başkanlığının görev süresi dört seneden altı yıla çıkmış oldu. Görevdeki ikinci dönemini geçirmekte olan Sisi, üçüncü dönem seçimlerine aday olma hakkını ve böylelikle 2030 senesine kadar görevde kalma fırsatına sahip oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal