Mısır'da Cuma Eylemlerinden Sonra 300 Kişi Tutuklandı

Mısır'da cuma günü yapılan gösterilerden bu yana en az 300 kişi tutuklandı.

23.09.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-12:57)

Mısırlı avukat ve insan hakları aktivisti Halid Ali de sosyal medya hesabı Facebook üzerinden gündeme aktardığı açıklamada, şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının 300 olduğunu, ancak isimlerin henüz belirlenmediğini aktardı.

Söz Konusu Duruma İlişkin Bir Açıklama Gerçekleşmedi

Ulusal güvenlik sorunları üzerinde çalışan Yüksek Devlet Güvenlik Savcılığının, gözaltına alınanları sorgulamaya başladığını dile getirmesi sonucunda gözaltındakilerin arasında öğrenciler, gazeteciler, aktivistler ve avukat Mahinur el-Masri'nin de yer aldığı aktarıldı. Mısır resmi makamlarından ya da yargı kaynaklarından söz konusu duruma ilişkin bir açıklama gerçekleşmedi.

Mısır'da Ne Yaşanmıştı?

İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali'nin iki hafta önce sosyal medya üzerinden yayımlamaya başladığı videolar, kısa sürede gündemi etkilemiş ve kullandığı ifadeler Mısır sokaklarında karşılık bulmuştu.

Yönetimde uzun süre görev aldığını ve bu yüzden ülkede son yıllarda yapılan yolsuzlukları aktardığını söyleyen Ali'nin, özellikle Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi hedef alması ve suçlaması önemli bir ayrıntıydı.

Kısa sürede sosyal medyadameşhur hale gelen Ali, geçen pazartesi sosyal medya üzerinden "Sisi bu kadar yeter" adıyla bir hashtag yayımlamıştı. Kısa sürede 1 milyona ulaşan hashtagın kapatılması üzerine Ali, cuma günü Mısır'ın Ehli ve Zemalik futbol takımları arasında oynanan süper kupa maçının ardından eylem yapma çağrısındayer almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal