Milli Savunma Bakanı Akar'dan F-35 Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35 Projesi ile ilgili olarak, "Hakkımızı, hukukumuzu korumak kaydıyla görüşmeler devam ediyor, gelecek günlerde bu durum şekillenecek." sözlerini aktardı.

05.04.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 05.04.2019-17:08) Milli Savunma Bakanı Akar'dan F-35 Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD tarafından F-35 projesi çerçevesinde üç uçağın teslim edildiğini, dördüncü uçağın da bugün teslim edilmesinin planlandığını söyleyerek, "Hakkımızı, hukukumuzu korumak kaydıyla görüşmeler, temaslar devam ediyor, gelecek günlerde bu durum şekillenecek" ifadesinde bulundu.

Akar, Kosova’daki resmi temaslarından sonra Prizren’e geçti.

AKAR MEHMETÇİK İLE BİRARAYA GELDİ

Prizren’de Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na giden Bakan Akar, Sultan Murat Kışlası’nda Mehmetçik'le görüştü.

Mehmetçiğin dünya barışına katkı sağlama doğrultusunda yurt dışında da önemli görevler aldığını belirten Akar, şunları aktardı:

"NATO’nun 70'inci kuruluş yıl dönümü kutlanmakta. NATO şimdiye kadar kurulmuş en büyük askeri teşkilatlardan biri. Gerçekten de barış ve istikrarın sağlanmasına önemli katkılar sağlamış bir teşkilat. Biz de bu 70 senelik teşkilatın 67 yılında varız. 67 yıldan beri dünyanın çeşitli yerlerinde karada, denizde, havada, NATO tarafından yürütülen faaliyetlere, operasyonlara TSK önemli katkılar sağlamıştır, sağlamaya devam etmektedir. Bu şekliyle bölgesel ve dünya barışına katkı sağlamak için Afganistan dahil elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. TSK’nin NATO’nun faaliyetlerine çok önemli katkılar sağladığını herkes biliyor, görüyor. TSK’nın kahraman ve fedakar evlatlarının yaptıkları faaliyetler her yerde büyük bir övgüyle anılmakta. Bundan da bizler gurur duyuyoruz. Biz bu algının herhangi bir şekilde hasara uğramaması için yine bugün de elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz, Afganistan başta olmak üzere. NATO harekatlarına azami düzeyde katkı sağladık, sağlamaya devam edeceğiz.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal