Merkel Açıkladı: Almanya Kuzey Akımından Geri Adım Atmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Senatosunda, Rusya ile Almanya arasında sürdürülen Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesine ilişkin yaptırım kararının onaylanmasına rağmen projeden geri adım atmayacaklarını ifade etti.

19.12.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-14:11) Merkel Açıkladı: Almanya Kuzey Akımından Geri Adım Atmayacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya ile Almanya arasında yapımı süren Kuzey Akım 2 projesine ilişkin ABD Kongresi'nde alınan yaptırım kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkel, projeden geri adım atma niyetleri olmadığını ancak karşı yaptırımların da yapılmayacağını belirterek, görüşmelerin yapılmasından başka bir seçenek görmediğini bildirdi.

Sınır ötesi yaptırım uygulamasını onaylamadıklarını belirten Merkel, bu yaptırımların etkili olmadığını, Kuzey Akım 2 projesinin ilerleyişine bakılacağını söyledi.

ABD, Türk Akım ve Kuzey Akım boru hatlarının Avrupa'yı Rus enerjisine bağımlı hale getireceğini ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu savunuyor.

ABD Senatosu, Salı günü Rus doğal gazının Avrupa'ya taşınmasını sağlayacak Kuzey Akım 2 boru hattı ve Türk Akım projelerine yaptırımları da içeren savunma bütçe tasarısını onaylamıştı.

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanması sonrası yasalaşacak ve projelerde yer alan şirketlere yaptırımlar uygulanabilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal