Meksika'da Uyuşturucu Kartellerinin Evleri Satışa Çıkarıldı

Meksika'da uyuşturucu kartellerinin liderlerinden ele geçirilen yüzme havuzlu ve 'kaçış tünelli' lüks evler, açık artırmaya çıkarıldı.

24.06.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-13:26)

Geçen yılın sonunda devlet başkanlığı koltuğuna oturan Andres Manuel López Obrador’un seçim vaatleri doğrultusunda satışlardan elde edilen gelir, Guerrero eyaletinde uyuşturucu çetelerinin şiddetinden olumsuz yönde etkilenen fakir mahalleler için kullanılacak. Mexico City’deki müzayedede toplam 27 mülk açık artırma usulüyle satılmaya çalışılıyor. Bunlar arasında büyük bir çiftlik ve geçen ay bir çete liderinin öldürüldüğü daire de bulunuyor.

İlk müzayedede evlerden dokuzu satıldı. Meksika basınına yansıyan haberlere göre satıştan 56,6 milyon peso (yaklaşık 3 milyon dolar) kazanıldı. Geçen ayın sonunda da benzer bir müzayede gerçekleştirilmiş ve aralarında bir Lamborghini’nin de olduğu lüks arabalar ve evlerin satışından 1,5 milyon dolarlık gelir elde edildiği duyurulmuştu. Satışa çıkarılan evlerden en az birinin eski bir siyasetçiye ait olduğu belirtiliyor.

Açık artırmalara önümüzdeki aylarda da devam edilecek. Lopez Obrador, Pazar günkü müzayededen önceki açıklamasında “Alıcılar, aynı zamanda yoksulluk ve dışlanmışlık yüzünden mağdur olan insanlara da yardım etmiş olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal