Meksika, İspanya ve Vatikan'dan Özür İstiyor

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, İspanya’nın 500 yıl önce Aztek İmparatorluğu’nu işgali sırasında yaptığı katliamlar nedeniyle özür beklediğini söyledi.

26.03.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 26.03.2019-14:41) Meksika, İspanya ve Vatikan'dan Özür İstiyor

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, antik bir kentin kalıntılarında konuyla ilgili konuşan Obrador, İspanya Kralı 6’ncı Felipe ve Papa Franciscus’a mektup yollayarak özür talebini bildirdiğini aktardı. Obrador, İspanya Krallığı’nın Vatikan’ın desteğiyle 1519-1530 yıllarında bölgeyi işgal ettiği sırada yerli halklara uyguladığı katliamlar nedeniyle İspanya’nın ve Vatikan’ın özür dilemesi gerektiğini öne sürdü.

Meksika Devlet Başkanı Obrador, şunları söyledi:

“Meksika’nın yerlileri fetih adı verilen zulüm sırasında katliamların kurbanı oldu. Tapınakların üzerine kiliselerini inşa ettiler. İnsaları kılıçtan geçirdiler. Ama artık uzlaşma zamanı geldi. Biz bir özür bekliyoruz.

İSPANYA, OBRADOR'UN TALEBİNİ REDDETTİ 

İspanya iddiaları için, “İspanyolların 500 yıl önce Meksika’ya ayak bastığı dönem günümüzle karşılaştırılamaz. Kardeş iki toplum olarak ortak geçmişimizi öfkeden arınmış bir şekilde değerlendirmeyi hep bildik.” 

Vatikan yönetimi ise sessizliğini koruyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal