Malta'da Başbakan Muscat'ın İstifa Edeceği İddiaları Hükümet Tarafından Yalanlandı!

Yarattığı siyasi krizden ötürü Başbakan Joseph Muscat'ın görevinden ayrılacağı haberleri, hükümet tarafından asılsız karşılandı.

30.11.2019-12:13 - (Son Güncelleme: 30.11.2019-12:52)

Malta'da gazeteci Daphne Caruana Galizia suikasti soruşturmasının hükümet üzerinde yarattığı siyasi kriz dolayısıyla Başbakan Joseph Muscat'ın görevinden ayrılacağı haberleri, hükümet tarafından asılsız bulundu. 

Galizia cinayetine ilişkin soruşturmanın son günlerdeki gelişmelerle hız kazanması ve Başbakan Muscat’ın kabinesine kadar uzanmasıyla ortaya çıkan siyasi kriz devam ediyor.

Ülkenin yerel basınında dün öğleden sonra Başbakan Muscat’ın görevinden ve İşçi Partisi liderliğinden hemen ayrılmayı düşündüğüne yönelik çıkan haberleri, Malta Hükümeti yalanladı.

Hükümetten aktarılan yazılı açıklamada, "Başbakan görevinde kalarak, ülke tarihinin en büyük suçlarından birini söz verdiği üzere aydınlatmaya yoğunlaşacak. Yerel basında çıkan, kabinenin Başbakan’a güven duymadığı yönündeki haberler, herhangi bir doğrulama yapılmadan servis edilen icat edilmiş haberlerdir." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, başbakan ve hükümetin, parlamentoda 3 gün önce yapılan gizli güven oylamasında güvenoyu aldığı işaret edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal