Malta Cumhurbaşkanı: Rakip Değiliz, Türkiye'yi Desteklemeye Devam Edeceğiz

Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca Türkiye ile olan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

23.01.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-14:03) Malta Cumhurbaşkanı: Rakip Değiliz, Türkiye'yi Desteklemeye Devam Edeceğiz

Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca Türkiye ile olan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Preca, "Hükümetimiz, Türkiye ve AB müzakerelerini desteklemeye devam edecektir. Malta olarak AB'nin genişleme politikalarını destekliyoruz. Sürdürülebilir barışçı ve müreffeh bir Avrupa için bu çabalar çok değerlidir." sözlerini aktardı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Malta İş Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Türkiye-Malta İş Konseyi Toplantısı"nda, Türkiye ziyaretinde farklı konulara yoğunlaşma imkanı bulduğunu belirten Preca, Türkiye ile Malta arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak ilerletilmesi amacıyla atılması gereken adımların değerlendirildiğini söyledi.

Malta ile Türkiye'nin birbirlerine rakip olmadığını ifade eden Preca, "Çok iyi bir iş birliği ortamımız var. Bir sonraki mertebeye bunu hep birlikte taşıyabiliriz. Malta'nın stratejik potansiyeli çok yüksek, konumu itibarıyla Avrupa'nın kalbindeyiz. Benzer bir potansiyel Türkiye'de de var. Avrasya ve Akdeniz bölgeleri için Türkiye, çok önemli bir ülke. Aslında iki doğal merkeziz bu jeopolitik öneme haiz bölgede." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal