Malezya Başbakanı Muhammed: Trump'tan Daha Kötü Bir Lider Olduğumu Düşünmüyorum

Malezya Başbakanı Muhammed, son ankete göre halkın hükümete desteğinin azalmasına ilişkin olarak, "Trump'tan daha kötü bir lider olduğumu sanmıyorum." ifadesinde bulundu.

08.05.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-17:34)

Malezya Başbakanı Muhammed Mahathir, liderliğini yaptığı Umut İttifakı (PH) koalisyonunun iktidarda olmasının birinci senensi sebebiyle hükümetinin performansına ilşkin basına yorumlamalarda bulundu.

Hükümetin bir senede en büyük başarısının yolsuzlukları engellemek olduğunu söyleyen Mahathir, "Bugün insanlar artık yolsuzluktan şikayet etmiyor. Kimse kendisine para ödenmesini ya da bir işi yapmak için ekstra para ödemeyi talep etmiyor. Resmi işler daha çabuk onaylanıyor." şeklinde konuştu.

'TRUMP'TAN KÖTÜ OLDUĞUMU SANMIYORUM'

Malezya lideri, son bir ankete göre halkın hükümete ve kendisine desteğinin azalmasına ilişkin bir soru üzerine "Trump'tan daha kötü bir lider olduğumu düşünmüyorum. Aynı şekilde İngiliz, Fransız, İspanyol liderlerinden de kötü olduğumu düşünmüyorum. Onlara karşılaştırılınca performansım daha iyi." sözlerini kullandı.

Yaşlanmasına karşın kendisini hala güçlü hissettiğini belirten Mahathir, "93 yaşına gelmiş çoğu insan düşünecek kabiliyette değildir fakat ben hala burada sorularınıza yanıt verebiliyorum." dedi.

Mahathir, 2020 yılından sonra iktidarda kalmaya niyetli olmadığını da söyleyerek, başbakanlığının ikinci senesinde koltuğunu Halkın Adaleti Partisi Genel Başkanı Enver İbrahim'e devredeceği sözünü tekrarladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal