Mahmud Abbas: Gazzesiz ve Kudüssüz Bir Seçim Yapılamaz

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Seçimler, Filistin ulusal davasını koruyor. Her kim ki bu davaya sahip çıkıyorsa seçimlere de sahip çıksın. Dolayısıyla Gazzesiz ve Kudüssüz bir seçim yapılamaz." ifadelerini kullandı.

11.11.2019-22:26 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-22:23)
Filistin'in eski lideri Yasir Arafat’ın vefatının 15. yılı münasebetiyle işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde düzenlenen törene katılan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bölgede yaptığı konuşmada Filistin topraklarında yapılması planlanan seçimlere ilişkin yorumlarda bulundu.

Abbas, "Seçimler, Filistin ulusal davasını koruyor. Her kim ki bu davaya sahip çıkıyorsa seçimlere de sahip çıksın. Dolayısıyla Gazzesiz ve Kudüssüz bir seçim yapılamaz." sözlerini kullandı.

Arafat'ın mücadelesinin asla unutulamayacağını vurgulayan Abbas, "Hiç kimse Arafat'ın 1988'de Filistin halkının ilkeleri şeklinde belirlediği ilkelerden taviz veremez." dedi.

Konuşmasında ABD'nin Filistin-İsrail sorununa "çözüm" bulmak iddiasıyla hazırladığı ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan plana da değinen Abbas, şunları söyledi:

"Birileri yüzyılın tokadı (Yüzyılın Anlaşması) üzerinden davamızı çalmaya ve bizi hedeflerimizden alıkoymaya çalıştı. Ancak biz onları tokatladık. Davamızdan, kaderimizden ve halkımızın hayallerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Özgürlük hayallerimiz en yakın zamanda sizin ellerinizle gerçeğe dönüşecek."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal