Maduro: Bu Darbe Girişimi Cezasız Kalmayacak

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "Bu darbe girişimi cezasız kalmayacak, ülkenin cumhuriyet başsavcısıyla konuştum. Bu iş için özel 3 ulusal savcı atadım." ifadesinde bulundu.

01.05.2019-08:58 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-08:52)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Bu darbe girişimi cezasız kalmayacak, ülkenin cumhuriyet başsavcısıyla konuştum. Bu iş için özel 3 ulusal savcı atadım ve onlar şu an bu olayda parmağı olan herkesi sorguluyor ve soruşturmayı yürütüyorlar." açıklamasında bulundu.

Devlet Başkanı Maduro, başkent Caracas'taki devlet başkanlığı sarayı Miraflores'te Savunma Bakanı Vladimir Padrino ve Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello ile görüşerek,"Ulusa Sesleniş" konuşması gerçekleştirdi.

Nicolas Maduro, konuşmasının başında, darbe teşebbüsünü bastırması, sadakati ve disiplinli davranışı sebebiyle Venezuela ordusuna teşekkülerini sundu.

Dün, La Carlota Hava Üssü'nde meydana gelen çatışmalardan bahseden Maduro, "Basında, La Carlota Askeri Hava Üssü'nün alındığına ilişkin haberler çıktı fakat La Carlota Hava Üssü kesinlikle alınamadı. Tıpkı diğer askeri üsler gibi, La Carlota da alarm durumundaydı." şeklinde konuştu.

DARBEYİ YÖNETEN İSİM LOPEZ

Maduro, eski muhalif Leopoldo Lopez'in darbeyi yönettiğini söyleyerek, "Bugün sabah saatlerinde sosyal medyada, aşırı sağcı muhalif, faşist ve 18 senedir bütün darbe girişimlerinde bulunan, ev hapsinden kaçan Leopoldo Lopez'in görüntüleri yayınlandı. Darbe teşebbüsünü özel olarak yönetiyordu ve daha sonra kendi kendini devlet başkanı ilan eden milletvekili Guaido, kaydettiği videoyla bir çağrıda bulunarak, askeri darbeye olan desteğiyle ortaya çıktı." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal