Maduro: ABD Gemisi Uyarılardan Sonra Karasularımızı Terk Etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin sahil güvenlik gemisinin yaptıkları uyarıların ardından ülkenin ulusal karasularını hızlı bir şekilde terk ettiğini açıkladı.

15.05.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-16:31)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ordu üyeleriyle dünkü görüşmesinde ABD’nin sahil güvenlik gemisinin, Venezuela donanmasında görevli devriye hücumbotunun yaptığı uyarılardan sonra ülkenin ulusal karasularını terk ettiğini belirtti.

Maduro, “Devriye hücumbotumuz, emperyalist baskıncı gemiye, ‘defol buradan’ demek amacıyla denize açıldı. Komuta eden subay, ‘Venezuela karasularında bulunuyorsunuz, lütfen yasalara ve uluslararası hukuka uyun ve hemen ülkeyi terk edin’ dedi. Ve Amerikan gemisi üçüncü defa ülkemizi terk etti. Bu uluslararası hukukun, barışın, Venezuela’nın askeri ahlakının zaferi” şeklinde konuştu.

ABD'DEN VENEZUELA'YA YÖNELİK PROVOKASYON  

Amerikalı denizcilerin bu hareketini, ülkenin bu tür hamlelere hazır olup olmadığını teyit ermek için Venezuela’ya yönelik bir provokasyon olarak tanımlayan Maduro, şu şekilde konuştu:

“Donanmamızın, ulusal silahlı kuvvetlerimizin neler yapacağını, korkup korkamayacağımızı görmek amacıyla, tepkimizi görmek için bunu yaptılar. Tepkimiz gösterge niteliğindeydi. Mutlak bir soğukkanlılık gösterildi. Sıfır sinir, soğukkanlılık, dayanıklılık ve kararlılık, cesaret ve irade ortaya konuldu.”

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal