Macron'un Sözlerine Polonya Başbakanı Morawiecki'den Tepki Gösterdi

Polonya Başbakanı Morawiecki, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, NATO'nun ''beyin ölümünün gerçekleştiği'' ne yönelik sözlerine tepki gösterdi.

11.11.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-15:08)

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, NATO'nun ''beyin ölümünün gerçekleştiği'' ne yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Başbakan Morawiecki, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamaya göre, Macron’un NATO’ya ilişkin ''beyin ölümü gerçekleştiği'' yönündeki ifadelerini "sorumsuzluk" olarak addetti.

Morawiecki, Macron’un açıklamalarının güvenlik ittifakının karşılıklı savunmaya olan bağlılığını da sorguladığını ifade etti.

NATO’nun barış ve özgürlükleri koruma noktasında önemli bir birlik olduğuna işaret eden Morawiecki, Macron’un birliğe üye ülkelerin birbirini koruyup korumayacağını sorgulamasının çok tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Morawiecki, Macron’un, NATO’nun ortak savunma maddesine ilişkin şüphe içinde olduğunu belirterek, "Umarım, Fransa’ya sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda hala güvenebiliriz." Şeklinde konuştu.

Fransa’nın savunma için gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 2'sini ayırdığını belirten Morawiecki, bu nedenle NATO’nun belli yönlerinin istenilen düzeyde olmadığını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal