Lübnan'da Özgür Yurtseverler Hareketi Yeni Hükümette Yer Almak İstemiyor

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, başında bulunduğu Hristiyan Özgür Yurtseverler Hareketi'nin yeni kurulacak teknokrat hükümetine katılmaması konusunda kararlı olduğunu söyledi.

08.11.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-09:32)

Adını vermek istemeyen Basil'e yakın bir kaynak tarafından, Hristiyan Özgür Yurtseverler Hareketi'nden, yeni hükümette, siyasi parti olarak yer alınmamasına yönelik hazır olunduğu konusunda ciddi bir teklifte bulunulduğunu aktardı.

Kaynağın verdiği bilgilere göre, Basil, kurulacak yeni hükümetin siyasilerden oluşmaması gerektiğini belirterek, kabinede yalnızca teknokratların yer almasının önemine işaret etti.

Bakan Basil, bu anlamda hali hazırda tüm taraflarla görüştüklerini belirtti.

Yeni hükümete ilişkin henüz net bir çalışmanın yapılmamış olmasına ilişkin Basil, "Bizler bekleyiş aşamasındayız. Bu bir uzatma ve geciktirme değildir. Bu süreç, daha iyi bir hükümet içeriğine ulaşmak ve tüm sorunların üstesinden gelmeye muktedir olacak bir kabine oluşturmak içindir." diye konuştu.

Cibran Basil'in liderliğini yaptığı Hristiyan Özgür Yurtseverler Hareketi, Saad el-Hariri hükümetinde 30 bakanlığın 11'ine sahipti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal