Lübnan'da Hariri Görevde Kalıyor!

Cumhurbaşkanı Avn, dün istifasını sunan Başbakan Hariri ile kabine üyelerine teşekkür ederek yeni hükümet ortaya çıkıncaya kadar görevlerini sürdürmelerini istedi.

30.10.2019-23:15 - (Son Güncelleme: 30.10.2019-23:11)

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, istifasını sunan Başbakan Saad el-Hariri'den yeni hükümet kuruluncaya kadar görevini sürdürmesini talep etti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Anayasa'nın 69'uncu maddesinin 1'inci bendine göre, Hariri liderliğindeki hükümetin istifasının hükmen kabul edildiği ifade edildi.

Açıklamada Avn'ın, istifasını sunan Başbakan Hariri ile kabine üyelerine teşekkür ederek yeni hükümet kuruluncaya kadar görevlerini sürdürmelerini talep ettiği istedi.

Bu arada Cumhurbaşkanı Avn'ın, Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesinin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla akşam saatlerinde halka hitaben bir televizyon konuşması yapması bekleniyor.

Öte yandan başkent Beyrut'taki evinde parlamento üyeleriyle bir araya gelen Meclis Başkanı Nebih Berri, hükümetin istifasının ilk gününden itibaren uluslararası baskıların gelmeye başladığına işaret ederek, biran önce hükümetin kurulması ve yol kapatma eylemlerine son verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal