Lübnan Tarihinin En Kısıtlı Bütçesini Oluşturuyor

Lübnan hükümeti, 2019 senesi bütçesini Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya kıyasla yüzde 9'un altına düşürerek, tarihin en kısıtlı bütçesini oluşturma yolunda.

02.05.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-11:33)

Lübnan hükümeti, düşük faizli kredi vaadinde bulunan uluslararası kuruluşların baskıları neticesinde alabileceği ekonomik önemlere karşı kamu çalışanlarından gelen tepkilerle 2019 yılı bütçesini hazırlamaya uğraşıyor.

Geçen sene 6 Mayıs'ta düzenlenen genel seçimlerden yaklaşık 9 ay sonra Başbakan Saad el-Hariri önderliğinde kurulan Lübnan hükümeti, 2019 yılı bütçesi için bugünlerde oldukça zor bir dönem yaşıyor.

BÜTÇE AÇIĞININ 9'UN ALTINA DÜŞMESİ AMAÇLANIYOR

Yunanistan'da meydana gelen ekonomik krizin bir benzeriyle karşılaşma tedirdiğinliği içerisinde düzenlenen bütçe görüşmeleri, yolsuzlukları engelleme, Lübnan'a hibe ve düşük faizli kredi vaadinde bulunan uluslararası kuruluşların zorladığı ekonomik önlemlere karşı halktan gelen tepkiler göz önünde tutularak hazırlanıyor.

Lübnan'da geçen sene 15 milyar 800 milyon dolarlık bütçe, 4 milyar 800 milyon dolarla yüzde 11,2 oranında açık verdi. Bu sene ise hükümet, bütçe açığını Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) kıyasla yüzde 9'un altına düşürmeyi amaçlıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal