Liderler Kıbrıs İçin Tarih Verdi!

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis İsviçre'nin Crans-Montana şehrinde sonuca ulaşılamayan Kıbrıs müzakerelerinden sonra ilk defa ara bölgede 16 Nisan tarihinde bir araya gelecek.

30.03.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 30.03.2018-16:40) Liderler Kıbrıs İçin Tarih Verdi!

Kıbrıs'ta liderler 16 Nisan tarihinde buluşacak. Birleşmiş Milletlerin (BM) Kıbrıs İyi Niyet Misyonu Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, liderler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar'ın ara bölgedeki konutunda yapılacak "resmi olmayan" toplantı saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın göreve başlamasından sonra BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin ara buluculuğunda Mayıs 2015'te tekrar başlatılan müzakereler doğrultusunda Temmuz 2017'de İsviçre'nin Crans-Montana şehrinde gerçekleştirilen Kıbrıs Konferansı sonuca ulaşamamıştı. Müzakereler, "Ekonomi", "Avrupa Birliği", "Mülkiyet", "Yönetim-Güç Paylaşımı", "Toprak" ile "Güvenlik ve Garantileri" olmak üzere 6 temel maddeden meydana geliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal