Kuzey Kore'den Eski ABD Başkan Yardımcısı Biden'a Sert Eleştiri

Kuzey Kore medyası, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın, ülke lideri Kim Jong-un'u "diktatör" olarak tanımlayan sözlerini eleştirdi

22.05.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-16:11)

Yonhap ajansının haberine göre, Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'da paylaşılan yorum yazısında, ABD'deki 2020 senesi  başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı olan Joe Biden'ın bir kampanya konuşması esnasında Kuzey Kore liderini "diktatör ve tiran" olarak nitelendirmesine karşılık, "(Biden'ın) Söylediği şey, bırakın politikacı olmasını, insan olarak bile temel niteliklerden yoksun bir ahmağın safsatası" yorumunda bulunuldu.

Biden'in, "düşük zekalı bir ahmak" olarak nitelendirildiği yazıda, Kuzey Kore'nin, "ülkenin yüce önderliğini provoke etmeye cüret eden birini asla affetmeyeceği fakat bunun bedelini ödeteceği" sözleri yer aldı.

BIDEN KENDİNİ POPÜLER SANIYOR  

Söz konusu yazıda ayrıca, "Biden, kendini en popüler aday olarak övüyor. Buna kuşlar bile güler" değerlendirmesi yapıldı.

Biden, hafta sonu gerekleştirdiği seçim kampanyası esnasında yaptığı konuşmada, ABD'nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gibi "diktatör ve tiranlara" kucak açmaması gerektiğini belirtmişti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama zamanında Başkan Yardımcısı olan Joe Biden Nisan ayı sonunda, 2020 yılı başkanlık seçimlerinde Demokrat Partiden aday adayı olduğunu resmen açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal