Kuzey Kore'de Kıtlık Endişesi Artıyor

Birleşmiş Milletler'in son paylaştığı raporda, Kuzey Kore'nin mahsul üretimi son beş yılın en düşük seviyesinde olduğu kaydedildi. Kuraklık ve sulama eksikliğinden dolayı bu durum sebebiyle ülkenin yüzde 40'ının açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

20.09.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-12:11)

Ağır yaptırımlar sebebiyle sıkıntılar yaşayan Kuzey Kore yeni bir açlık tehlikesiyle yüzleşebilir. Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre ülkede mahsul üretimi son beş yılın en düşük seviyesinde.

Rapora göre ülkede yaşanan kuraklık had safhaya çıktı. Havadaki olumsuzluklar kötü sulama teknikleriyle birleşince ürün verimi de oldukça düşük seviyelerde kaldı.

Yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle yemeklerin karneyle dağıtıldığı ülkede yüzde 40'lık bir nüfusun açlık tehlikesi altında olduğuna işaret ediliyor.

Gıda ve Tarım Örgütü, ülkedeki milyonlarca insana acilen gıda yardımı için programların hızlandırılması gerektiğini öneriyor.

Güney Kore'yle yapılan görüşmeler sırasında Seul yönetimi, Pyongyang'a 50 bin tonluk pirinç yardımı sözü vermişti. Kuzey Kore'nin füze denemelerine devam etmesi nedeniyle yardım halen yapılmadı.

Kuzey Kore'de kuraklıklarla birlikte hayvanların da hastalığa yakalandığı basına yansıyan bilgilerden biriydi.

Ülkedeki domuzların, Afrika türü domuz gribine yakalandığı ve hastalığın giderek yayıldığı belirtiliyor. Kuzey Kore uzun yıllardır ağır yaptırımlara maruz kalan bir ülke bu nedenle kısa süreli açlıkla sürekli mücadele ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal