Kuzey Kore Lideri Kim: Yeni Füze Denemesi Güney Kore İçin Bir Uyarı

Kuzey Kore ordusunun ülkenin doğu kıyısından iki kısa menzilli füze ateşlediği iddiasının ardından bu defa da yeni nesil taktik güdümlü silah sistemi tatbikatı düzenlendi. Tatbikatı yerinde izleyen Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, bunun Güney Kore’ye yönelik bir ‘uyarı’ olduğunu bildirdi

26.07.2019-10:41 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-10:36) Kuzey Kore Lideri Kim: Yeni Füze Denemesi Güney Kore İçin Bir Uyarı

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’dan aktarılanlara göre Kim, bu denemelerin, yüksek teknolojili silahlar üretmeye ve ortak tatbikatlara katılmaya son vermesi için Güney Kore’ye yapılan bir uyarı olduğunu belirtti.

KCNA yaptığı açıklamada Kim’in Güney Kore’yi eleştiren ifadelerine yer verildi fakat ABD’den veya Başkan Donald Trump’tan bahsedilmedi. Güney Kore, Kuzey’i kızdıran tatbikatları genellikle ABD ile birlikte icra ediyor.

KCNA’ya göre Kim, “Güney’de var olan ve ülkemizin güvenliğine yönelen potansiyel ve direkt tehditleri ortadan kaldırmak için durmaksızın süper güçlü silah sistemleri geliştirmekten başka bir şey elimizden gelmiyor” ifadesinde bulundu.

'İKİYÜZLÜ DAVRANIYORLAR'  

Güney Kore’yi ‘ikiyüzlülükle’ suçlayan Kim, bu ülkenin aynı zamanda hem barışı destekleyen açıklamalarda bulunduğunu hem de yeni silahlar geliştirip askeri tatbikatlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Güney Kore liderlerinin bu tarz ‘intihar eylemlerine’ son vermesini belirten Kim, ‘yaptıkları uyarıyı görmezden gelmek gibi bir hataya da düşmemeleri’ noktasında uyardı.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin Wonsan şehri kıyısından dün sabah iki kısa menzilli füze ateşlediğini açıklamıştı.

Bu tarz testlerle Kuzey Kore’nin, BM Güvenlik Konseyi tarafından getirilen yasağı ihlal ettiği ifade ediliyor. Fakat Kuzey Kore, savunma hakkının ihlali olarak gördüğü bu kısıtlamaları kabul etmiyor.

Fakat bu testlerin, ABD Başkanı Donald Trump ve Kim Jong-un arasındaki müzakere sürecinin tekrardan başlatılması girişimine gölge düşürebileceği yorumları yapılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal