Kuzey Kore Kapattığı Füze Tesisini Tekrardan Açtı

Kuzey Kore'nin geçen sene kapatma sözü verdiği Tongchang-ri füze fırlatma tesisine yeni eklemeler yapıldığı tespit edildi.

06.03.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-11:12) Kuzey Kore Kapattığı Füze Tesisini Tekrardan Açtı

Kuzey Kore'nin geçen sene kapatma sözü verdiği Tongchang-ri füze fırlatma tesisine yeni eklemeler yapıldığı tespit edildi.

Güney Kore'de yayınlanan "JoongAng Ilbo" gazetesinde çıkan habere göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi Direktörü Suh Hoon, bir grup parlamentere verdiği özel bir raporda, Kuzey Kore'nin geçen sene kapatma sözü verdiği Tongchang-ri füze fırlatma tesisine yeni yapılar eklediğini bildirdi.

ABD'de Stimson Araştırma Merkezine ait "North 38" internet sitesi de ülkenin kuzeybatı bölgesinde yer alan füze fırlatma tesisinin uydu görüntülerinde inceleme yaparak tesise yeni eklemelerin yapıldığını teyit etti.

Söz konusu incelemede, Kuzey Kore'nin geçen sene Washington hükümetiyle müzakerelere başladıktan sonra, raylar üzerinde hareket eden aktarım kulesini ve roket motoru test standını sökmeye başladığını fakat hızla başlayan çalışmaların Ağustos 2017'de durdurulduğu ve o tarihten sonra kulede ve stantta herhangi bir değişiklik yapılmadığı aktarıldı.

Diğer yandan uzmanlar, incelenen uydu görüntülerinde, tesiste 16 Şubat-2 Mart tarihleri arasında yeni inşa faaliyetleri tespit edildiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal