Kuzey Kore Basınından Joe Biden'a: Kuduz Köpek!

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, cuma günü Amerikalı siyasetçinin bizzat şahsını hedef alan haberinde Biden için “sopayla dövülerek öldürülmesi gereken kuduz köpek” benzetmesi yaptı.

15.11.2019-17:02 - (Son Güncelleme: 15.11.2019-16:59)

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’la kurduğu ilişkiyi eleştiren eski Başkan Yardımcısı ve Demokratların 2020 başkanlık seçimlerinde favori adayı Joe Biden’a Pyongyang’dan hakaretler dolu açıklama geldi.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, cuma günü Amerikalı siyasetçinin bizzat şahsını hedef alan haberinde Biden için “sopayla dövülerek öldürülmesi gereken kuduz köpek” denildi.

“Biden, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin yüce liderliğinin saygınlığına leke sürme cüretinde bulundu” yorumunu yapan ajans, “Biden gibi kuduz köpekler, etrafta koşturmalarına izin verilmesi halinde birçok insana zarar verebilir. Bunların sopayla dövülüp öldürülmesi gerekir. Böyle yapmak ABD’nin de yararına olur” ifadesi kullanıldı.

Bu arada Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı, Kuzey Kore’nin Biden’a hakaret ederek, nükleer müzakerelerde yaşanan anlaşmazlığa rağmen Kim’le kişisel ilişkilerinin iyi olduğunu savunmaya devam eden Trump’ın ilgisini çekmeye çalıştığını ifade etti.

Kuzey Kore, Biden’a yönelik daha önce de sert ifadeler kullanmıştı.

AFP’nin haberine göre Demokrat siyasetçinin mayıs ayında Kim’i “diktatör” ve “tiran” diye nitelemesinin ardından Kuzey Kore basını, Biden için “embesil” ve “IQ’su düşük ahmak” hakaretlerini sıralamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal