Kuzey Kore 3 ABD Vatandaşını Serbest Bırakıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Giuliani, Kuzey Kore'nin hapis tuttuğu 3 ABD vatandaşını serbest bırakacağını açıkladı.

03.05.2018-22:43 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-22:41) Kuzey Kore 3 ABD Vatandaşını Serbest Bırakıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, Kuzey Kore'nin elinde hapis tuttuğu 3 ABD vatandaşının bugün serbest bırakılmasını beklediklerini ifade etti.

Amerikan Fox News kanalında bir programda konuşan Giuliani, "Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u, 3 tutukluyu bugün serbest bırakacak kadar etkiledik" şeklinde konuşarak ayrıntılara girmek istemediğini, fakat önceki yönetimler tarafından da serbest bırakılmaları talep edilen ABD vatandaşlarının bugün bırakılacaklarını öne sürdü.

Serbest bırakılmaları öngörülen ABD vatandaşlarının isimlerinin Kim Hak-song, Kim Sang Duk ve Kim Dong Chul olduğu öğrenildi. Chul'un 2015 yılından diğer iki mahkumun ise geçen senesinde bu yana tutuklu oldukları belirtildi.

Söz konusu durumla alakalı dün Twitter hesabından bir açıklama yapan Donald Trump, "Herkesin farkında olduğu gibi önceki yönetim Kuzey Kore kampından 3 rehinenin salınmasını istiyordu, ancak boşuna. Takipte kalın" diye konuşmuş ve bu kişilerin salınabileceği sinyalini vermişti.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki nükleer diplomasinin müspet bir biçimde ilerlemesi sonucunda Donald Trump'ın birkaç hafta içinde Kuzey Kore lideri Kim ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal