Kuveyt Meclis Başkanı'ndan Bölgede Savaş Olasılığı Yüksek Açıklaması

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, ABD, İran ve Körfez ülkeleri arasında meydana gelen son gelişmeler sebebiyle bölgede savaş çıkma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

17.05.2019-11:40 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-11:32)

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim, ABD, İran ve Körfez ülkeleri arasında yaşanan son gelişmelerden dolayı bölgede savaş çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Kuveyt Meclisinde bölgesel gelişmelerle alakalı oturumdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ganim, ABD, İran ve Körfez ülkeleri arasında tırmanan gerilim hakkında yorumlamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanının siyasi durumu özetlediğini, her olasılığa karşı hazırlıklı olmanın önemini belirttiğini söyleyen Ganim, milletvekillerinden Muhammed ed-Delal'in Pazar günü mecliste konu hakkında bildiri hazırlamakla görevlendirildiğini söyledi.

Dışarıda meydana gelen gelişmeler için "İyi değil ve güven vermiyor." ifadesinde bulunan Ganim, içerideki durum için ise "Hükümetin hazırlıklarının öncekinden daha iyi olduğuna inanıyoruz." sözlerini kullandı.

BÖLGEDE SAVAŞ ÇIKMA OLASILIĞI YÜKSEK  

Bölgede savaş çıkma olasılığının yüksek olduğunu söyleyen Ganim, bunun aksini temenni ettiklerini belirtti.

Dışarıdan gelen zorluklara karşı "akıllıca ve sorumlulukla hareket etmeye" ihtiyaçları olduğunu belirten Ganim, şu şekilde konuştu:

"Bölgedeki son gelişmeler değerlendirildi. Devletimizin herhangi bir olağanüstü duruma karşı hazırlıkları görüşüldü. Meclis çoğunluğun onayıyla gizli bir oturum gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı durumun ne kadar tehlikeli olduğu hakkında bir buçuk saatlik bir sunum yaptı."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal