Kritik Zirve Yarın Tahran'da Yapılacak!

Türkiye, İran ve Rusya yarın Tahran'da bir araya gelerek Suriye'deki gelişmeleri değerlendirecek. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili ve üçlü görüşmeler yaparak bölgesel konuları da görüşecek.

06.09.2018-12:32 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-12:26) Kritik Zirve Yarın Tahran'da Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya lideri Putin'in katılımlarıyla yapılacak olan üçlü zirve toplantısı yarın Tahran'da gerçekleştirilecek. Ziyaret ile alakalı Cumhurbaşkanlığından yayınlanan yazılı açıklamada, ''Suriye sorununa kalıcı çözüm bulunması için, Astana mekanizması kapsamında sahada ve siyasi süreç çerçevesinde devam eden ortak uğraşlar ele alınacak.'' denildi.

KRİTİK ZİRVE YARIN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımlarıyla yapılacak olan üçlü zirve görüşmesi yarın İran'ın başkenti Tahran'da gerçekleştirilecek. Ziyaret ile alakalı Cumhurbaşkanlığından yayınlanan yazılı açıklamada, ''Suriye sorununa kalıcı çözüm bulunması için, Astana mekanizması kapsamında sahada ve siyasi süreç çerçevesinde devam eden ortak çabalar görüşülecek.'' ifadelerine yer verildi.

BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve sırasında mevkidaşlarıyla yapacağı ikili ve üçlü görüşmelerde, İran ve Rusya Federasyonu'yla ikili ilişkilerimizin haricinde diğer güncel, yerel meselelerin de ele alınması tahmin ediliyor.

İKİNCİ ZİRVE TÜRKİYE'DE YAPILMIŞTI

Toplantıda, ikincisi geçen Nisan ayında ülkemizin ev sahipliğinde yapılmış olan üçlü zirvenin sonrasında meydana gelen gelişmelerin görüşülmesi ve ileriye dönük atılabilecek adımların belirlenmesi amaçlanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal