Kremlin: ABD Nükleer Anlaşmayı Bırakırsa Dünya Daha Tehlikeli Olacak

Putin sözcüsü, Trump 'un Rusya' nın 1987 anlaşmasını ihlal ettiği yönündeki iddiasını reddetti, Washington 'u ihlal etmekle suçladı.

22.10.2018-15:22 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-15:19) Kremlin: ABD Nükleer Anlaşmayı Bırakırsa Dünya Daha Tehlikeli Olacak

Putin sözcüsü, Trump 'un Rusya' nın 1987 anlaşmasını ihlal ettiği yönündeki iddiasını reddetti, Washington 'u ihlal etmekle suçladı. Pazartesi günü Kremlin, Washington'un orta menzilli füzeleri yasaklayan Soğuk Savaş dönemi nükleer silah anlaşmasından çekilme planlarını sürdürmesi halinde dünya güvenliğinde tehditler oluşacağını söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın 1987 Orta Düzey Nükleer Kuvvetler Antlaşması'nı (INF) ihlal ettiği yönündeki iddialarını reddettiği için, başkanlık sözcüsü Dmitry Peskov, “Alınan bu tür adımlar, dünyayı daha tehlikeli hale getirecek” dedi. Peskov, “Rusya bu antlaşmanın hükümlerine bağlı kalmıştır” sözlerinin altını çizdi.

Başkanlık sözcüsü ayrıca, ABD'nin daha önce anlaşmanın temellerini zayıflattığını da sözlerine ekledi. “Bu belgeden çekilme niyeti en derin endişe kaynağıdır.” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal