Koreli Müzakereci: Yaptırımlar K. Kore'yi Nükleersizleşmeye İkna Etmeyecek

Kore Yarımadası Barış ve Güvenlik İşleri Özel Temsilcisi Lee Do-hoon Perşembe günü, yükseltilen yaptırım baskısının, herhangi bir uluslararası kısıtlamaya rağmen yıllardır nükleer programını geliştirmekte olan Kuzey Kore'yi nükleer silahlarından vazgeçmeye teşvik etmeyeceğini belirtti.

04.04.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 04.04.2019-14:37) Koreli Müzakereci:  Yaptırımlar K. Kore'yi Nükleersizleşmeye İkna Etmeyecek

Kore Yarımadası Barış ve Güvenlik İşleri Özel Temsilcisi Lee Do-hoon Perşembe günü, yaptırım baskısının Kuzey Kore'yi nükleer silahlarından vazgeçmeye teşvik etmeyeceğini belirtti.

YAPTIRIMLAR SORUNU ÇÖZEMİYOR

Yerel Yonhap Haber Ajansı’na konuşan Lee, “Yaptırımlar, Kuzey Kore'yi kötü kararlar vermekten alıkoymanın bir yoludur, ancak yaptırımlar kendi başına sorunlarımızı çözemez. Kuzey Kore, yıllarca süren yaptırımlara ve baskılara rağmen nükleer gelişimini ısrarla devam ettirdi. Tüm nükleer programını bırakacağı düşüncesi bir yanılsamadır. " değerlendirmesinde bulundu.

TEK YOL MÜZAKERE

Özel Temsilci Lee, Şubat ayında düzenlenen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki sonuçsuz Hanoi zirvesine rağmen, bu tür bir üst düzey temasların ve "anlamlı çalışma düzeyinde etkileşimin nükleersizleşme müzakerelerinde ilerleme kaydetmenin tek yolu olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal