Kommersant Gazetesi: ABD, Rusya’nın Nükleer Savaşı Engellemeye Yönelik Anlaşma Teklifini Göz Ardı Etti

Kommersant gazetesi, Rusya’nın ABD’ye muhtemel bir nükleer savaşı engellemek için Ekim 2018’de bir anlaşma teklif ettiğini, fakat hâlâ bir geri cevap alamadığını iddia etti.

19.04.2019-14:47 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-14:36) Kommersant Gazetesi: ABD, Rusya’nın Nükleer Savaşı Engellemeye Yönelik Anlaşma Teklifini Göz Ardı Etti

Kommersant gazetesinin aktardığı bilgilere göre, Moskova, Washington’a nükleer bir savaşı engellemek ve stratejik istikrarı sağlamak amacıyla ortak bir bildiri yapmayı teklif etti.

Ekim 2018’de Washinton’a teklif edilen söz konusu belgede, “Nükleer bir savaşta kazanan bir taraf olamaz, böyle bir savaş asla başlamamalı” sözleri aktarıldı.

ABD HALA YANIT VERMEDİ

Bildiride Rusya, nükleer silahların kasıtlı ya da yanlışlıkla kullanılmasının engellenmesine yönünde önlemler önerdi. Fakat Soğuk Savaş esnasında SSCB önderi Leonid Brejnev döneminde de bir benzeri imzalanan bildiriye karşılık Washington’dan şu ana kadar bir cevap gelmedi.

ABD INF ANLAŞMASINDAN GERİ ÇEKİLMİŞTİ

ABD, Rusya’nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı (INF) ihlal ettiğini iddia etmiş ve anlaşmadan geri çekilmişti. Rusya da bunun üzerine anlaşmayı askıya aldığını duyurmuştu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal