Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

KKTC'den Açıklama: Türkiye Bypass Edilmek İsteniyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Akdeniz'den geçmesi planlanan boru hattı hakkında bir dizi açıklamalarda bulundu

09.05.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-13:18) KKTC'den Açıklama: Türkiye Bypass Edilmek İsteniyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs Rum yönetimi liderleri, Binyamin Netanyahu, Aleksis Çipras ve Nikos Anastasiadis’in ortak olarak bir araya geldiği zirvede, doğu Akdeniz’den geçen doğalgaz kaynaklarının Türkiye by-pass edilerek Akdeniz’in ortasından geçirilmesi planlanan boru hattıyla AB’ye ulaştırma projesine sert tepki gösterdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, East-Med adı verilen boru hattı projesinin Kıbrıs’ta barış çabalarına büyük zarara ve bölünmüşlüğe hizmet edeceğini ifade etti.

Kıbrıs Rum yönetiminde önceki gün yapılan 3’lü zirvede, boru hattı konusunda oldukça somut kararlar alındığına dikkat çeken Mustafa Akıncı, “Güney Kıbrıs’ta bir araya gelen Anastasiadis-Çipras ve Netanyahu Doğu Akdeniz doğal gazının Güney Kıbrıs-Girit-Yunanistan ve İtalya güzergâhını kullanmak kaydıyla Avrupa’ya ulaştırılmasını amaçlayan proje kapsamında bu yıl anlaşma imzalayacaklarını açıkladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı açıklamalarına şöyle devam etti. ‘’Bunun ötesinde Avrupa Birliği’nin bu projeye finansman desteği sağladığı da bilinmektedir. Daha önce de defalarca açıkladığım gibi, bu bir barış rotası değildir”

Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs açıklarında olduğu tespit edilen doğalgaz kaynaklarında Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gazın en ucuz ve en hızlı Türkiye üzerinden Avrupa Birliği pazarlarına ulaştırılmasının akıl yolu olduğuna dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Ekonomik akla uygun, barış ve istikrara hizmet edecek, Kıbrıs’ta çözüme katkı sağlayacak yol budur. 14 yıl önce Güney Kıbrıs’ı Avrupa Birliği’ne tek başına almakla işlenen vahim hataya, bir yenisi daha eklenmek üzeredir. Bu gelişme, Kıbrıs’ta bölünmüşlüğe hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır” diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;