Kendisini Venezuela Geçici Devlet Başkanı İlan Eden Juan Guaido, Halkı Yeniden Sokağa Çağırdı

Rusya'nın Venezuela'ya yardım göndermesinin ardından ülke yeninde hareketlendi. Kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, halkı yeniden sokaklara çağırdı.

28.03.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-09:08) Kendisini Venezuela Geçici Devlet Başkanı İlan Eden Juan Guaido, Halkı Yeniden Sokağa Çağırdı

Siyasi ve ekonomik krizin haricinde elektrik kesintileri ile çalkantılı bir dönem geçiren Venezuela’da sokaklar tekrar hareketleniyor.

ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika devletinin desteğini alan muhalif lider Guaido, başkent Caracas’ın El Paraiso semtinde muhalefetin diğer partilerinden Demokratik Hareket’in merkezinde taraftarlarına hitap etti.

Venezuela’daki muhalif liderlerden Manuel Rosales ve Henrique Capriles’in de eşlik ettiği Guaido, elektrik kesintilerini işaret ederek cumartesi günü sokağa çıkacaklarını ve bu eylemlerin 6 Nisan’da devreye sokacakları "Özgürlük Operasyonu"nun bir provası özelliği taşıdığını ifade etti.

Guaido, "Bütün ülkede, kamu hizmetlerindeki yetersizliği protesto için sokağa çıkıyoruz. Elektrikler gitti diye pasif oyuncular gibi bekleyemeyiz" dedi.

Ayrıca Venezuela’daki muhaliflerin AN çatısı altında kendi devletlerine dönük bir askeri müdahalenin meşrulaştırılması çağrılarına da değinen Guaido, kesin bir açıklama yapmadan her seçeceğin masada bulunduğunu ve bu durumun da konuşulacağını söyledi.

ÜLKE KARANLIĞA GÖMÜLMÜŞTÜ

Venezuela’da 7 Mart’ta meydana gelen ve yaklaşık bir hafta devam eden elektrik kesintilerinin sonrasında hafta başında ülkenin büyük kısmını etkileyen yeni bir kesinti olmuş, hükümet bu kesintinin de bir sabotajdan kaynaklandığını açıklamıştı.

Eğitim ve iş faaliyetlerine ara verilen ve elektriklerin kademeli olarak sağlandığı ülkede bugün yeni bir kesinti olmuştu.

Hükümet, son kesintiye, devam eden onarım çalışmaları kapsamında ortaya çıkan bir arızanın sebep olduğunu ve bütün ülkede elektriğin yakında takrar sağlanacağını açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal