Katar'dan Suudi Arabistan'a Hac ve Umre Çağrısı

Katar Suudi Arabistan'dan, hac ve umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarına gereken kolaylığın sağlanmasını talep etti.

10.05.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-09:49)

Katar hükümeti, Suudi Arabistan'dan, hac ve umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarına gerekli kolaylığın sağlanmasını istedi.

Katar Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'dan, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkeler ile diğer Arap ve Müslüman ülkelere gösterilen kolaylıkların, Katar vatandaşları ile bu ülkede yaşayan Katarlılara da sağlanmasını talep ettiği kaydedildi.

KATARLILARIN KUTSAL ZİYARETLERİNE ENGEL 

Yapılan açıklamada, Katar vatandaşlarının kutsal toprakları ziyaret etmesinin bazı durumlarla engellendiği belirtilerek, Doha'dan Cidde'ye direk uçuşlara hala izin verilmediği, bunun yanı sıra  Riyad hükümetinin hava yolunu kullanamayan kişilerin kullandığı tek sınır kapısını da kapalı tuttuğu belirtildi.

AYRIMCI UYGULAMALARI KALDIRIN ÇAĞRISI

Açıklama ile Suudi Arabistan hükümetine, Katarlılara ve Katar'la bağlantısı olanlara ilişkin bu "ayrımcı" uygulamalara son vermeye, dini sorumlulukları önceleme ve dini ritüelleri politize etmeme çağrısında bulunuldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal