Katar ve Kuveyt Körfez Ulusları Kupasını Kazanan Bahreyn’i Tebrik Etti

Katar ve Kuveytli yetkililer, Doha'da düzenlenen ve Körfez krizinin aşılması yolunda olumlu katkı sağlayan 24. Körfez Ulusları Kupası şampiyonu Bahreyn'i tebrik etti.

09.12.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 09.12.2019-12:18)

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Twitter hesabından başkent Doha'da düzenlenen 24. Körfez Ulusları Kupası'na kapsamında açıklama yaptı.

Sani, "Kardeş ülkelerin 24. Körfez Ulusları Kupası'na katılmasından ötürü mutlu olduk. Onlarla birlikte harika günler yaşadık. Şampiyon olan Bahreyn'i tebrik ediyor diğer takımlara da daha fazla şans diliyoruz." şeklinde konuştu.

Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani de Twitter hesabından Bahreyn Milli Takımı'nı tebrik etti ve Katar'ın büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmasından ötürü gurur duyduklarını aktardı.

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da Katar Emiri Şeyh Temim'e gönderdiği telgrafta hem şampiyon olan Bahreyn'i hem de kupaya ev sahipliği yapan Katar'ı tebrik etti.

24. Körfez Ulusları Kupası final karşılaşmalarında Suudi Arabistan Milli Takımı ile karşılaşan Bahreyn Milli Takımı, maçı 1-0 kazanarak şampiyonluğa yükselmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, 13 Kasım'da, 24. Körfez Uluslararası Kupası'na katılma kararı aldıklarını açıklamıştı. Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 24. Körfez Ulusları Kupası, Körfez krizinin aşılması yolunda olumlu katkı sağladı.

Karşılaşmalar öncesinde Körfez ülkeleri liderlerinden çözüme dair işaretler gelmişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize neden olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal