Katalan Lider Referandum Desteği İstedi

İspanya’nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Quim Torra aralarında ABD Başkanı Trump ve Papa’dan mektupla bağımsızlık referandumu yapılması için destek istedi.

04.10.2018-17:05 - (Son Güncelleme: 04.10.2018-17:24) Katalan Lider Referandum Desteği İstedi

İspanya'nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Quim Torra, bağlayıcı ve uluslararası tanınırlığı olan bir bağımsızlık referandumu yapılabilmesi için diğer ülkelerden destek istedi. Katalon Özerk Yönetimi Başkanı Torra, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e 26 Eylül'de bir mektup göndererek bağımsızlık referandumu talebini iletti. Torra aralarında ABD Başkanı Trump Çin Devlet Başkanı Şi Avrupa Birliği ülke liderlerine ve Papa’dan mektupla bağımsızlık referandum talebini iletti.

İspanya Başbakanı Sanchez yaptığı açıklamada Katalonya’ya daha fazla özerklik verilmesi için referanduma gidilmesini önerdiği ayrılıkçıların bağımsızlık referandumuna ise karşı çıktığı belirtildi.

Torra bağımsızlık referandumu için İspanya Başbakanı Sanchez bağlayıcı ve uluslararası tanınırlığı olan bir bağımsızlık referandumu için Sanchez'e bir ay süre vermiş, aksi halde azınlık hükümetine olan desteklerini çekecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Katalanlar 1 Ekim 2017 de tek taraflı bağımsızlık referandumuna gidilmiş 27 Ekimde de Katalonya Özerk Parlamentosu, referandum sonuçlarına dayanarak tek taraflı bağımsızlıklarını ilan etmişti.

Bunun üzerine dönemin İspanya Başbakanı Mariano Rajoy yönetimindeki merkezi hükümet, Senatonun onayıyla özerk yönetim hükümetini feshetmiş, bölgeyi doğrudan yönetmeye başlamış ve 21 Aralık'ta erken seçime gidilmesine karar vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal