Karadeniz'de Keşif Uçuşu Yapan ABD Uçağı Rusya'yı Alarma Geçirdi

Amerikan keşif uçağının Karadeniz'in Kırım kıyılarında yaptığı keşif uçuşu, Rus savaş uçaklarını alarma geçirdi.

05.07.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-10:33)

ABD Hava Kuvvetlerinin RQ-4A Global Hawk stratejik keşif uçağı, dün İtalya'daki Sigonella Hava Üssü'nden havalandı. Saat 12.45'te hareket eden uçak, önce Ukrayna'nın ayrılıkçı Ruslar tarafından kontrol altında tutulan Donbass bölgesinde uçuşlar yaptı. Amerikan keşif uçağı, sonrasında saat 17.30 civarında Karadeniz semalarına yöneldi.

RUS SAVAŞ UÇAĞI YAKIN TAKİBE ALDI

Rus radarları tarafından belirlenen Amerikan uçağı, Kırım ve Krasnodar kıyılarında keşif uçuşuna başladı. Rusya için hayati önem taşıyan Kırım bölgesindeki tehlikeli keşif ardından Rus Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı yakın takibe başladı.

RUS PİLOT GÖRÜNTÜLERİ KAYDETTİ

Ukrayna ile Rusya arasında krize sebep olan Kerç Boğazı'nın yer aldığı bölge olan Krasnodar bölgesinde de keşiflerini sürdüren Amerikan uçağına Rus savaş uçağı tarafından izleme uzun süre sürdü. Amerikan keşif uçağı, görevini 23.55'te sonlandırarak üssüne tekrar döndü. Karadeniz semalarında Amerikan uçağının keşif uçuşunu yakından izleyen Rus uçağının pilotu, görüntüleri cep telefonuyla kaydetti. Sonrasında görüntü bir hava radar takip yayını yapan bir sosyal medya sayfasında paylaşıldı.

Rus basını, Ukrayna, ABD, Gürcistan ve Moldova dahil olmak üzere 19 ülkenin katıldığı Sea Breeze 2019 askeri tatbikatının başlamasıyla bu keşif uçuşunun başladığına dikkat çekti. Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikat esnasında yapılacak uçuşların Rusya tarafından yakından izleneceğini açıklamıştı. Kara, hava, deniz ve su altında gerçekleşecek olan tatbikata 32 gemi, 24 uçak ve 900'dan fazla deniz piyade askeri katılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal