Kanada'dan Venezuela Açıklaması: Askeri Bir Eylem İçin Çok Erken

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Venezuela'da yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

04.02.2019-08:55 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-08:51) Kanada'dan Venezuela Açıklaması: Askeri Bir Eylem İçin Çok Erken

Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Venezuela'da yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sajjan, "Herhangi bir askeri eylemle ilgili bir tartışma yapmanın çok erken olduğunu düşünüyorum. Diplomatik alandaki çabaları kabul etmemiz ve uzmanların ilerleyebilmelerine imkan vermemiz gerekiyor." sözlerini aktardı.

Sajjan, resmi yayın kuruluşu CBC'ye yaptığı açıklamada, Venezuela'nın geneline hakim olan siyasi krize karşı askeri müdahale gerçekleştirmek için çok erken olduğunu belirtti.

Sajjan, "Herhangi bir askeri eylemle ilgili bir tartışma yapmanın çok erken olduğunu düşünüyorum. Diplomatik alandaki çabaları kabul etmemiz ve uzmanların ilerleyebilmelerine imkan vermemiz gerekiyor." sözlerini kullandı.

Şimdilik diplomatik çözümlere yoğunlaşılması gerektiğini söyleyen Sajjan,"Hükümetler arasında barışçıl bir geçişin yaşandığından emin olmak için yapılması gereken çok iş olduğunu düşünüyorum. Bu yolların keşfedilmesi ve zorlanması gerektiği inancındayım çünkü askeri müdahale için çok erken." ifadesinde bulundu.

BAŞBAKAN TRUDEAU, GUAİDO İLE KONUŞTU

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun, ABD’nin desteğini alarak kendisini Venezuela'nın geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kanada Başbakanlık Ofisi tarafından söz konusu telefon görüşmesi hakkında, "İki lider, Maduro rejiminin yasallığı ve Venezuela Anayasası'na saygı gösterilmesi gerektiği hakkında net bir mesaj göndererek uluslararası toplumun önemini değerlendirdi. Her ikisi de özgür ve adil cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılmasının önemi üstünde durdu. Başbakan Trudeau, Juan Guaido'ya Kanada'nın kesintisiz desteğini sürdüreceğini belirtti. Juan Guaido da Venezuela Anayasası'na uygun olarak demokrasiye barışçıl geçiş taahhüdünü iletti." açıklaması yapıldı.

LİMA GRUBU OTTAWA'DA

Venezuela krizinde Maduro karşıtı Lima Grubu ülkelerinin temsilcileri, bugün başkent Ottawa’da toplanıyor.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland'in liderliğinde yapılacak olan Lima Grubu 10. Bakanlar Toplantısı'na Latin Amerika ve Karayipler'den bir çok ülkenin bakan ve ya temsilcileri katılım sağlayacak.

Kanada, kendini Venezuela’nın geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido'nun ABD Başkanı Donald Trump tarafından resmi olarak tanınmasının ardından Guaido'yu desteklediğini duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal