Kamışlı Yakınında Rusya İle ABD Askerleri Arasında Gerçekleşen Olay İle İlgili Jeffrey'den Açıklama

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'deki Rus ve Amerikan birlikleri arasında ciddi veya tehdit meydana gelen bir durum yaşanmadığını belirtti.

27.01.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-12:18) Kamışlı Yakınında Rusya İle ABD Askerleri Arasında Gerçekleşen Olay İle İlgili Jeffrey'den Açıklama

Jeffrey, Suriye'nin Kamışlı ile Derik şehirleri arasındaki Rimelan'da yer alan ABD askerlerinin, bölgeye ulaşmak isteyen Rus askerlerinin yolunu keserek konvoyu geri gönderdiği iddiasına açıklık getirdi..

Moskova ile Ankara arasında yapılan mutabakatın sonucunda Rus ve ABD'li askerlerin Suriye'nin kuzeydoğusunda birbirlerine çok yakın uzaklıkta olduğunu kaydeden Jeffrey, "Bu bölgede, karadaki olası çatışmaların önlenmesine yönelik detaylı kurallar ve insanların izin almadan geçmemesi gereken sınırlar bulunmuyor. Bölgede çok sayıda devriye yürütülüyor ve bunların bazıları önemsiz kargaşalara neden oluyor. Ancak ciddi veya tehdit edici bir durum söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Rusya ile ABD arasında birkaç yıldır çatışmaları önleme sistemi bulunduğunu anımsatan Jeffrey, bu sistemin genellikle havadaki operasyonları içerdiğine vurgu yaptı.

'14 AY ÖNCE MENBİÇ'TE BAZI SORUNLAR YAŞANDI'

Geçtiğimiz yıl Menbiç'te gerçekeleşen olaydan bahseden Jeffrey sözlerine şöyle devam etti: "Yaklaşık 14 ay önce Ruslar güneydoğuya doğru ilerlediğinde, Menbiç'te karada bazı sorunlar yaşandı. ABD'li askerler Menbiç'te bir Rus generale müdahale etti. Ancak her şey, askeri kanallar üzerinden çözüldü."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal