Julian Assange'ın Ekvador Elçiliğinde Kaydedilen Görüntüleri Ortaya Çıktı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Ekvador'un büyükelçiliğinde sürdürdüğü hayatına dair bazı görüntüler ortaya çıktı. WikiLeaks'in kurucusu olan ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan Julian Assange'ın, Ekvador Büyükelçiliği'nde iç çamaşırıyla kaykaya binerken görülüyor.

15.04.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-12:57)

Washington'un yıllardır yakalamaya çalıştığı Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki karanlık geçmişini ortaya çıkaran en önemli isim olarak adını dünya kamuoyuna duyurmuştu.

Assange'ın Wikileaks üzerinden yayımladığı belgelerde, Irak ve Afganistan'da sivillerin katlinin gizlenmesi ve mahkumlara işkence edilmesi gibi bilgiler yer alıyor. Irak dosyasında, haber ajansı Reuters'ın 2 çalışanı dahil 15 kişinin öldürülmesine ilişkin görüntüler, teslim olmak üzere bir askeri üsse gelen 2 kişinin helikopterle vurulması, ABD askerlerinin parmağını kestikleri bir mahkumu asitle yakmaları, bir mahkumun ABD askerlerinin gözü önünde infaz edilmesi gibi belgeler bulunuyor.

SIĞINMA SÜRESİ DOLUNCA GÖZALTINA ALINDI

Ekvador'da iktidarın değişmesiyle birlikte ABD yanlısı Lenin başa geçti. Washington yönetimi Assange'a tekrer sığınma talebi verilmemesi için uzun süredir baskı yapıyordu. ABD istediğini geçen hafta aldı. Assange'ın Ekvador'un kendisine verdiği sığınma talebi dolunca, İngiltere polisi tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Assange'ın ABD'ye iade edilip edilmeyeceğine dair henüz bir bilgi verilmedi.

EL PAİS GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI

İspanyol gazetesi El Pais, Assange'ın yıllarca büyükelçilikte sürdürdüğü hayatına dair bazı kamera kaydı görüntülerini paylaştı. Görüntülerde Assange'in büyükelçilik binasında iç çamaşırıyla kaykay yaptığı ve şakalaştığı görülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal