Juan Guaido, ABD'nin Askeri Darbesine Yeşil Işık Yaktı

ABD'nin "geçici devlet başkanı" olarak Venezuela'ya atadığı Juan Guaido'dan skandal bir açıklama geldi. Guaido, sorulan bir soru üzerine ABD'nin muhtemel bir askeri müdahalesine yeşil ışık yaktı.

09.02.2019-11:34 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-11:25) Juan Guaido, ABD'nin Askeri Darbesine Yeşil Işık Yaktı

Tarihinin en önemli siyasi krizlerinden bir tanesini yaşayan Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD ve bölgedeki bazı devletlerin "insani yardım" iddiasıyla başlattıkları ve askeri müdahale olasılığına evrilen tartışmalar, sürüyor.

ABD'NİN "HİZBULLAH VAR" KILIFI

Son olarak Muhalif Guaido'yu bir ABD valisi gibi devlet başkanı olarak atayan Donald Trump hükumeti, dünyadan gelen tepkilere kılıf uydurmaya uğraşmış, "İranlılar, Venezuela vatandaşlarını ve Güney Amerika’yı tehdit ediyor. Amerika bu nedenle yaptırımlarını artırıyor." demişti.

"MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Guiado, mesele ile alakalı AFP'ye verdiği ve ülke basınında yer alan röportajda, Venezuela muhalefetinin, "ülkedeki insani acil durumu durdurmak için mümkün olan her şeyi" yapacağını ifade etti.

"ÇOCUKLARIN ÖLMEMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Guaido, birçok Batı devleti tarafından tanınan geçici devlet başkanlığı unvanı ile ABD veya başka bir gücün varlığına yeşil ışık yakıp yakmayacağı doğrultusundaki soruya, şu cevabı verdi:

"Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu tabiki çok polemiğe sebep olan bir mesele ancak çocukların hayatını kaybetmemesi, insanların yaşamlarını kurtarabilmek ve ülkeyi yönetilebilir duruma getirip insani duruma müdahale edebilmek için Ulusal Meclis'in egemenliğini ve yetkilerimizi kullanarak ne gerekiyorsa onu yapacağız."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal