John Bolton Senatodaki Trump'ın Azil Oturumunda İfade Vermeye Hazır

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, Senatoda devam edecek olan Başkan Trump'a yönelik azil yargılamasında "kendisine çağrı yapılması halinde" ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.

06.01.2020-23:14 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-23:11) John Bolton Senatodaki Trump'ın Azil Oturumunda İfade Vermeye Hazır

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Senatoda devam edecek olan ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil yargılamasında "kendisine çağrı yapılması halinde" ifade vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Aralık sonunda Temsilciler Meclisinde tamamlanan ancak henüz Senatoya gönderilmeyen azil dosyasına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Amerikan kamuoyunda, azil sürecinde tartışmaların odağındaki isimlerden birisi olan Bolton, yazılı açıklama yaparak, Senatodaki yargılama sürecinde yer alıp almayacağına açıklık getirdi.

Görev yaptığı dönemde Trump'a en yakın isimlerden biri olan Bolton, Temsilciler Meclisinin üzerine düşen anayasal görevi yaptığını, şimdi sıranın Senatoda olduğunu vurguladı.

Halen yanıtlanmayan bazı sorular bulunduğunu kaydeden Bolton, kendisinin anlatacakları olduğunu ima etti.

Bolton, "Elimden geldiği kadarıyla bazı ciddi meselelerin çözümüne katkı sağlamalıyım. Dolayısıyla eğer Senato ifade çağrısı yaparsa, gidip ifade vermeye hazırım." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna kriziyle ilgili olarak görüşleri kamuoyunda merak edilen Bolton için Demokratlar daha önce de ifade çağrısı yapmış, ancak Bolton bu çağrılara yanıt vermemişti.

Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisindeki oturumlarda ifade vermeye yanaşmayan Bolton'ın, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da ifade vermeye hazır olması, Trump'ın elini güçlendirebilecek bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Bolton, 10 Eylül 2019'da Beyaz Saray'daki görevinden ayrılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal