Joe Biden ABD'deki 2020 Yılı Seçimleri İçin Seçim Kampanyasını Resmen Başlattı

Joe Biden, 2020 başkanlık seçimleri için adaylık kampanyasını resmen başlattığını duyurdu.

25.04.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-13:50) Joe Biden ABD'deki 2020 Yılı Seçimleri İçin Seçim Kampanyasını Resmen Başlattı

Barack Obama'nın başkanlık döneminde ABD Başkan Yardımcılığı görevinde olan Joe Biden, 2020 başkanlık seçimleri için adaylık kampanyasını resmen başlattığını açıkladı.

BAŞKANLIĞINI TWİTTER'DAN AÇIKLADI

Biden, Twitter'dan paylaştığı gönderide "Bu ülkenin temel değerleri... dünya üzerindeki yerimiz... kendi demokrasimiz... Amerika'yı Amerika yapan her şey tehlike altında. Bu sebeple bugün Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı için adaylığımı açıklıyorum." sözlerini aktardı.

76 yaşında olan siyasetçi bunun yanı sıra ABD'de Trump yönetiminde yaşananları eleştirdiği ilk kampanya reklamını da paylaştı.

Joe Biden, son 50 senedir Washington'da siyasetle uğraşıyor ve Demokratların Trump'ı devirecek aday arayışında öne çıkan isimlerden biri.

Çalışan sınıf arasında bir hayli sevilen Biden'ın daha liberal olan seçmen için çekici bir alternatif olup olmadığı hala belirsizliğini koruyor.

EN TECRÜBELİ ADAY

Şu an için Demokratların başkan adayı olmak için 6'sı kadın olmak üzere 5'i farklı ırklardan ve bir LGBTQ birey, toplam 20 kişi adaylığını açıklamış durumda. Biden tüm adaylar arasında en tecrübeli isim olarak geçiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal