Japonya'da Sıcak Havalardan Etkilenen 11 Kişi Hayatını Kaybetti

Japonya'da etkili olan aşırı sıcak hava sebebiyle geçtiğimiz hafta 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 bin 664 kişinin de güneş çarpması şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı açıklandı

30.07.2019-09:41 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-16:31) Japonya'da Sıcak Havalardan Etkilenen 11 Kişi Hayatını Kaybetti

Japonya'da etkili olan aşırı sıcak hava sebebiyle geçtiğimiz ,hafta 11 kişinin öldüğü, 5 bin 664 kişinin de güneş çarpması şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Kyodo ajansının Yangın ve Afet Yönetimi Ajansına dayandırdığı haberinde, ülke çapında etkili olan yüksek sıcaklıklar sebebiyle geçtiğimiz hafta 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

5 BİNDEN FAZLA KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI  

Haberde, yağmur sezonunun kapanmasıyla birlikte havaların hızla ısındığı ve aşırı sıcaklıklara bağlı olarak 5 bin 664 kişinin de sıcak çarpması şikayetiyle hastanelere başvurduğu, bunlardan 119'unun en az 3 hafta hastanede kalması gerektiği ifade edildi.

Yetkililerin, ülkede önümüzdeki haftalarda da etkisini sürdürmesi beklenen yüksek sıcaklıklara karşı halkı tedbir almaları yönünde uyardığı, bu doğrultuda vücudun sıvı kaybının önüne geçilmesi için bolca su tüketilmesi tavsiyesinde bulunduğu belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal